ZA VJENČANJA2018-08-03T13:09:18+00:00

10 omiljenih fotografija / 2017

Wedding photography - Weddings

Prije svega budite sigurni da Vam moje osobine i moj metod rada odgovara. Od mene možete očekivati prijatno strpljenje tokom cijelog procesa. Od prvog kontakta kroz pripremu, razgovor, fotografisanje pa sve do preuzimanja završenih fotografija. Ljubav prema fotografiji čini fotografisanje ne kao posao nego kao igru, zabavu, odmor i uživanje. Znam da je svaki par i svako vjenčanje posebno i jedinstveno, zato svaki par i svako vjenčanje zaslužuju mnogo više nego samo fotografa. Radim za svakoga kao što bih radio za sebe. “Šta dajem, dobijam“ – Ova izreka najbolje opisuje moj pristup i način rada. I da, posebno volim upoznavati zanimljive ljude i raditi sjajne fotografije!

Možemo provesti puno vremena razgovarajući da na kraju nije uopšte čudno da postanemo dobri prijatelji. U stvari, to se dešava sa svima koje sam fotografisao. Uvijek se možete osloniti na mene, za odgovore na neka pitanja, za dati neke prijedloge, za razgovor o tome šta tačno želite i šta trebate, pa da detaljno pripremimo sve za fotografisanje na dan vjenčanja.

Sviđaju Vam se moje fotografije i pitate se da li sam slobodan određenog datuma? Popunite formu za vjenčanja na kraju ove stranice i odgovor možete očekivati kroz nekoliko sati ili najduže 24h.

Ukoliko sam slobodan i već smo odredili koji paket najviše odgovara potrebama, željama i budžetu, sledeći korak je da uplatite avans od 20% od ukupne cijene. Koristim veoma jednostavan, brz i siguran način za transfer novca tako da se lako možemo fokusirati na druge bitne stvari i biti sigurni da ćemo imati sjajno provedeno vrijeme prije, tokom i poslije vjenčanja.

Najčešća pitanja

Da, baš u prošlih nekoliko sezona radio sam vjenčanja u Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Hrvatskoj, Švajcarskoj i drugim fotografskim projektima koji su me odveli u Grčku, Rusiju, Tursku i skoro kroz cijelu evropu.

Beograd, Srbija. Ali sam često na putu…

Svako vjenčanje je različito, ali ako je u pitanju fotografisanje tokom cijelog dana (više od 10h), dobijate između 600–800 fotografija.

Uvijek nastojim sve fotografije predati kroz 15 dana ili najduže 3 sedmice.

Da, sarađujem sa sjajnom firmom iz Hrvatske koja radi visoko kvalitetne bukove u različitim formatima. Primjere pogledajte ovdje

Apsolutno. Uvijek radim fotografije porodice i kompletne ceremonije, ali ih često ne postavljam na blog.

Pošaljite poruku na: leon@leonbijelic.com i javiću se kroz 48h sa potrebnim informacijama i odgovorima.

Naravno, rado bih da se vidimo, prije svega upoznamo i popričamo, a ako nam prilike i okolnosti ne dozvoljavaju onda se možemo čuti preko Skype.

Da biste rezervisali datum za fotografisanje vašeg vjenčanja potrebno je da konkretno zaključimo sve vezano za paket koji ste izabrali, zatim potpišemo ugovor i sve može biti urađeno online.

Sređujem sve fotografije s radošću, a broj kompletno sređenih fotografija zavisi od izabranog paketa.

Obrada je primjenjena na svakoj dostavljenoj fotografiji. To uključuje promjenu kontrasta, poboljšanje boja, korekciju kompozicije i sopstveni “dodir” obrade specifičan za moj stil i način koji je umjetnički, dokumentaristički i jedinstven.

Bez brige, moj stil fotografisanja je veoma lagan, jednostavan i ne zahtjeva nešto puno od vas, sem da budete upravo ono što jeste i da se volite upravo onako kako se volite. Uvijek se kaže da su one spontane fotografije najbolje, stoga budite takvi, prirodni, spontani i imaćete upravo takve fotografije – najbolje.

Ja vidim sebe kao nekoga ko stvara priču kroz fotografije. Nekoga ko je tu za vas i ko je spreman pomoći oko bilo čega i uhvatiti sve važne djelove tog velikog, zanimljivnog, divnog dana. Moj stil je mix lijepe umjetničke fotografije sa dokumentarističkim uglom i duhom. Nastojim fotografisati sve upravo onako kako se samo od sebe odvija i pokušavam uhvatiti najiskrenije emocije i najsvečanije trenutke tokom cijelog dana.

Ako želite sačuvati vaše fotografije u privatnosti, to nije problem. Sve što je potrebno jeste dodatno platiti 30% na ukupnu cijenu. Postavljanje fotografije online je forma oglašavanja mog rada pokazujući ga drugim ljudima koji su u potrazi za wedding fotografom. If you want to save your photos in privacy that is not a problem.

Da. Uživam radeći i stvarajući fotografiju, prosto živim to.

WEDDING PRIČE

Moj cilj je uhvatiti sve što se tog dana prirodno odvija u svim mogućim aspektima koje nastojim prikazati kroz kreativan, a opet prirodan način. Ispričati priču i kao što je najbolje bez puno lične intervencije. Možete pogledati ispod fotografije sa prethodnih vjenčanja kako biste dobili osjećaj za moj stil, proces i način rada.

Molim Vas, popunite formu za vjenčanja 

 

Ime i Prezime (*)

Email: (*)

Broj Telefona: (*)

Vaš FB ili Instagram link: (*)

Datum vjenčanja?: (*)

Broj gostiju koji očekujete?: (*)

Država i grad: (*)

Kako ste me našli: (*)

Naziv restorana ili svadbenog salona: (*)

Koji muzički bend ste izabrali: (*)

Koje usluge Vam trebaju: (*)

Izrada fotografija na licu mjesta?: (*)

Da li želite wedding book?: (*)

Da li imate posebne želje i zahtjeve?: (*)

Kratak opis ceremonije.: (*)

Koliko sati trebamo biti angažovani?: (*)

Dodatno: