30 favourite photos – 2018/19/20/21/22/

Prije svega budite sigurni da Vam moj metod i stil rada odgovara. Od mene možete očekivati prijatno strpljenje tokom cijelog procesa. Od prvog kontakta kroz pripremu, razgovor, fotografisanje, pa sve do preuzimanja završenih fotografija. Svaki par i svako vjenčanje je posebno i jedinstveno. Volim upoznati zanimljive, kreativne, neobične i zaljubljene ljude, a posebno volim lijepim, smiješnim, emotivnim i spontanim fotografijama zabilježiti vaše vjenčanje.

Možemo provesti puno vremena razgovarajući da na kraju nije uopšte čudno da postanemo dobri prijatelji. U stvari, to se dešava sa svima koje sam fotografisao. Uvijek se možete osloniti na mene, za odgovore na neka pitanja, za neke ideje i prijedloge pa da zajednički pripremimo sve za najljepše uspomene.

Najčešća pitanja

Da, baš sam prošlih nekoliko ljeta fotografisao vjenčanja u Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Švajcarskoj i drugim fotografskim projektima koji su me odveli u Grčku, Rusiju, Tursku i skoro kroz cijelu evropu.

Banja Luka, BiH ili Beograd, Srbija. Ali sam često na putu…

Svako vjenčanje je različito, ali ako je u pitanju fotografisanje tokom cijelog dana (više od 10h), dobijate između 600–800 fotografija. Nekad i više.

Uvijek nastojim sve fotografije predati kroz 15 dana ili najduže 3 sedmice.

Da, sarađujem sa sjajnom firmom iz Hrvatske koja radi visoko kvalitetne bukove u različitim formatima. Za više informacija popunite formu na kraju stranice.

Da. Pored fotografisanja cijele svečanosti (ceremonije) uvijek radim fotografije porodice.

Popunite kontakt formu na kraju stranice i dobićete odgovor kroz 48h. Osim ako nisam negdje u šumi ili nekoj planini bez signala… 🙂

Rado bih da se vidimo, upoznamo i popričamo, a ako nam prilike i okolnosti ne dozvoljavaju onda se možemo čuti preko Skype.

Da biste rezervisali datum za fotografisanje vašeg vjenčanja potrebno je da konkretno dogovorimo sve vezano za paket koji ste izabrali i to je sve. Ako želite i osećate da trebamo potpisati ugovor to sve može biti urađeno online.

Sređujem sve fotografije s radošću, a broj kompletno sređenih fotografija zavisi od izabranog paketa.

Obrada je primjenjena na svakoj dostavljenoj fotografiji. To uključuje promjenu kontrasta, poboljšanje boja, ispravku kompozicije i sopstveni “dodir” obrade specifičan za moj stil i način koji je umjetnički, dokumentaristički i često kreativan.

Ma uživajte u životu 🙂 Moj stil fotografisanja je veoma lagan, jednostavan i ne zahtjeva nešto puno od vas, sem da budete upravo ono što jeste i da se volite upravo onako kako se volite. Uvijek se kaže da su one spontane fotografije najbolje, stoga budite takvi, svoji, prirodni, spontani i imaćete upravo takve fotografije – najbolje.

Vidim sebe kao nekoga ko stvara priču kroz fotografije. Nekoga ko je tu za vas svakog trenutka prije i tokom vjenčanja i ko je spreman pomoći oko bilo čega i uhvatiti sve važne djelove tog velikog, zanimljivnog, divnog dana. Moj stil je lijepa umjetnička fotografija sa pozitivnim uglom i duhom. Nastojim fotografisati sve upravo onako kako se samo od sebe odvija i pokušavam uhvatiti najiskrenije emocije i najsvečanije trenutke tokom cijelog dana.

Ako želite sačuvati vaše fotografije u privatnosti, to je potpuno u redu. Sve što je potrebno jeste dodatno platiti 30% na ukupnu dogovorenu cijenu. Postavljanje fotografije online je forma oglašavanja mog rada pokazujući ga drugim ljudima koji su u potrazi za wedding fotografom.

Ako se puno radno vrijeme smatra 24/7 onda je odgovor – DA! Uživam radeći sa ljudima i stvarajući fotografije kao najdivnije i najposebnije uspomene.

ISKUSTVA

Zbog rada na mnogim drugim poljima i projektima (Youtube kanal Zlatno doba) produciranje dokumentarnih filmova i drugih poučnih emisija, snimanje predavanja o Nikoli Tesli, recenzija knjiga iz oblasti ličnog razvoja, uređivanje i dovršavanje moje knjige… Prihvatam samo nekoliko vjenčanja godišnje da bi se mogao tome/vama maksimalno posvetiti. Ovo su dva spontana iskustva visokocijenjenog dr. Milana, Ivane i malog Filipa i mojih zaista dragih, zaista dragih prijatelja, Melihe i Anesa.

WEDDING PRIČE

Moj cilj je uhvatiti sve što se tog dana prirodno odvija u svim mogućim aspektima koje nastojim prikazati kroz kreativan, a opet prirodan način. Ispričati priču i kao što je najbolje bez puno lične intervencije. Možete pogledati ispod fotografije sa prethodnih vjenčanja kako biste dobili osjećaj za moj stil, proces i način rada.

Sviđaju Vam se moje fotografije i pitate se da li sam slobodan određenog datuma? Popunite formu za vjenčanja na kraju ove stranice i odgovor možete očekivati kroz nekoliko sati ili najduže 24h.

Molim Vas, popunite formu za vjenčanja 

 

Ime i Prezime (*)

Email: (*)

Broj Telefona: (*)

Vaš FB ili Instagram link: (*)

Datum vjenčanja?: (*)

Broj gostiju koji očekujete?: (*)

Država i grad: (*)

Kako ste me našli: (*)

Naziv restorana ili svadbenog salona: (*)

Koji muzički bend ste izabrali: (*)

Koje usluge Vam trebaju: (*)

Izrada fotografija na licu mjesta?: (*)

Da li želite wedding book?: (*)

Da li imate posebne želje i zahtjeve?: (*)

Kratak opis ceremonije.: (*)

Koliko sati trebamo biti angažovani?: (*)

Dodatno: