62. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA 2017 / BG 

62. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA  / 2017 / BG

__

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju.

Važno obeležje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Fotografije uradio: @leonbijelic

GALERIJA

Uvek u žiži privrednih dešavanja, Beogradski sajam je jedna od najznačajnijih i najuspešnijih sajamskih institucija u jugoistočnoj Evropi.

Ne treba zaboraviti ni da je Beogradski sajam poslednjih godina modernizovao većinu hala, a da je i čitav otvoreni prostor potpuno preuređen i pretvoren u savremeno i prijatno „mesto susretanja“, što je i moto ove kuće. Veoma važna „investicija“ Beogradskog sajma je stvaranje i negovanje partnerskih odnosa sa izlagačima i posetiocima. Ovo je trajna orjentacija, jer je stav čitavog kolektiva da uspešan biznis čine i stvaraju ljudi, što znači da su u osnovi svakog dobrog posla saradnja i poverenje.

Danas je posljednji dan sajma, a jedan mali dio atmosfere možete vidjeti kroz fotografije.

Foto: Leon Bijelic / www.leonbijelic.com / Instagram: @leonbijelic
Događaj: 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga / www.sajamknjiga.rs 

SPONSORED BY

Radno vreme

Radno vreme 62. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga:
• 22. oktobar (nedelja), 27. oktobar (petak), 28. oktobar (subota) i 29. oktobar (nedelja) – od 10.00 do 21.00
• 23. oktobar (ponedeljak), 24. oktobar (utorak), 25. oktobar (sreda) i 26. oktobar (četvrtak) – od 10.00 do 20.00

Ulaznice

Cene ulaznica na 62. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga:
pojedinačna ulaznica je 250 RSD, a ulaznica za grupne posete je 150 RSD. Ulaznica za sve vreme trajanja sajma staje 900 RSD.

Cena parkinga je 100 RSD (po započetom satu).