VJENČANJE / D & Ž / BANJA LUKA / STARA ADA / FOTOGRAF LEON

Wedding story from Banja Luka

Vjenčanje datum: 9.6.2018.
Grad: Banja Luka

_

Vjenčanje / Banja Luka / Stara Ada / Fotoraf @Leon Bijelic

Iako je ovo vjenčanje koje sam fotografisao još jedno u nizu vjenčanja, ipak se po mnogo čemu razlikuje od ostalih koje sam do sad fotografisao, a fotografisao sam preko 80 različitih vjenčanja na različitim lokacijama. Prvi susret sa Draganom i Željkom bio je zaista zanimljiv i već sam pri prvom susretu vidio/osjetio da su oni jedan od onih iskreno zaljubljenih parova koji su sponatni, pozitivni, opušteni i dobri, dragi ljudi. To su upravo oni ljudi koje je uvijek zadovoljstvo upoznati, a posebno mi je zadovoljstvo sa takvim ljudima provesti jedan dan i sa neobičnim magičnim zapisima (fotografijama) zabilježiti i sačuvati uspomene kojih će se uvijek rado sjećati i svih emocija, prijatelja i zagrljaja prisjećati.

_

VJENČANJE, BANJA LUKA, STARA ADA, FOTOGRAF LEON

GALERIJA

Ako Vam se fotografije ne prikažu odmah pričekajte par sekundi
Photo by @Leon Bijelic

Prvi dio fotografisanja (spremanje) bio je više nego zanimljiv, prepun raznih emocija, smijeha, suza “problema”… Izgubljenih i zaboravljenih stvari koje su rezultirale pomjeranjem cijelog rasporeda, kašnjenja, a da ne pominjem što muzičare nisu htjeli pustiti preko granice… A gdje su manžetne, a moja torba, a šminka??? A moj veo? Pored svega toga raspoloženje je, kao što ćete vidjeti na fotografijama bilo sjajno i zapravo ne biste nikad ni pomislili da je sve to tako bilo…

Drugi dio fotografisanja (photo session + hram) je bio isto toliko zanimljiv. Ićemo tu i tu, pa onda kad tu završimo idemo tu, pa ćemo usput svratiti tamo i uraditi to. Sve smo lako dogovorili. Izašli smo iz hotela i u tom momentu počinje kiša. Ok. Telefon. Zovi sve, pomjeraj sve. Promjena plana, ićemo ipak tamo pa onda tu i ako ostane vremena svratićemo do one lokacije. Opet sve lako dogovorili i krenuli. Nakon 2 minute, kiša prestaje. Ok. Telefon. Zovi sve, pomjeraj sve, odnosno vraćaj na prvobitni “Plan A”… Dolazimo na prvu lokaciju i od tog trenutka pa na dalje sve je bilo idealno, sve smo stigli obaviti, sve posjetiti, sve zamišljeno realizovati.

Treći dio fotografisanja (stara ada) je svakako još jedan neobičan dio. Imali smo više vremena nego što smo mislili da će ostati pa smo malo šetali, malo se fotkali, malo pričali, odmarali, uživali… Prvi put sam fotografisao vjenčanje u novom dijelu “Stare Ade” koji je zaista prekrasan za one koji vole zelenilo, prirodu, rijeku, stazice, park, velik prostor, moderan i jednostavan dizajn svadbenog salona koji ne samo da lijepo, kvalitetno i moćno izgleda nego je i usluga na istom takvom nivou. Muzika je važan dio svakog vjenčanja, muzika upravlja atmosferom, raspoloženjem, ljudima, prostorom. Za muzičare koju su bili dio tog vjenčanja mogu samo primjetiti profesionalnost, predanost i veliko umijeće i zahvaliti se na takvom radu jer su oni jednim velikim dijelom pomogli meni uhvatiti ples emocija, radosti, sreće, prijateljstva i raznih trenutaka punih smijeha, nazdravljanja, pozdravljanja, zagrljaja….

VJENČANJE, BANJA LUKA, STARA ADA, FOTOGRAF LEON