Ekipa iz NL Architects predstavili su jedan od najzanimljivijih, jedinstvenih i estetski ugodnih hotela ikad napravljenih.

Ova zgrada u cijelini podsjeća na odrezanu magmatsku stijenu u čijoj sredini se nalazi neobičan i ogroman kristal ametist. Prozori hotelskih soba su zapravo kristalne strukture koje briljantno svjetlucaju na suncu, a noću ispunjavaju svjetlošću i mistikom svaku prostoriju. Namjera ovog hotela je stopiti stanare sa umirujućim svojstima Ametista.

AMETIST:
Ovaj kristal je od davnina na glasu kao kamen plemstva. Upravo zbog toga je u prošlosti bio vrlo cijenjen, a i danas je ostao simbol profinjenosti i ljepote. Ametist je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira ali i preobražaja. Ovo je kamen duha i spiritualnosti.

Ljekovito djelovanje ametista

  • uklanja nesanicu i noćne more
  • eliminira strahove, tugu, depresiju
  • poboljšava koncentraciju i pamćenje
  • eliminira negativna zračenja telefona, televizora, kompjutera
  • pomaže u liječenju ovisnosti

HOTEL

Ova izuzetna i nesvakidašnja građevina je na rasporedu za izgradnju. Nalaziće se u Kini a biće smještena na umjetnom kineskom otoku poznatom kao “Okean Cvijeta”. Ovaj jedinstveni dizajn je dio prijedloga jednog hotelskog lanca, tako da postoji mogućnost da ćemo uskoro uživati u nekoliko različitih hotela sličnog i nevjerovatnog dizajna.