Project Description

BOSANSKE PIRAMIDE I ARHEOLOŠKI PARK TUNEL RAVNE 2 - VISOKO - FOTOGRAF LEON BIJELIC - FOTOGRAFIJE - BOSNA I HERCEGOVINA - Drone photos - aerial photographs - BOSNIAN VALLEY OF PYRAMIDS DR SEMIR SAM OSMANAGICH

BOSNIAN PYRAMIDS & ARCHAEOLOGICAL PARK TUNNEL RAVNE 2 – VISOKO

BOSNIAN PYRAMIDS & ARCHAEOLOGICAL PARK TUNNEL RAVNE 2 – VISOKO

__

Bosanska piramida Sunca je najveća piramida na svijetu s visinom od više od 220 metara. Ima pravilnu geometriju piramide s tri dobro očuvane stranice: sjevernom, istočnom i zapadnom. Piramida je  prekrivena betonskim blokovima koji su, prema analizama bosanskohercegovačkih (2006., 2007. i 2008.) i italijanskih (2009.) instituta za materijale, po visokoj čvrstoći na pritisak i niskoj absorpciji vode, superiorniji u odnosu na moderne betone.

Georadarskim snimanjem njemačkih geofizičara (2007.) je potvrđeno postojanje unutrašnjih prolaza u piramidi. Hrvatski fizicari su (2010.) detektovali postojanje energetske zrake radijusa 4,5 metra koja prolazi kroz sami vrh piramide, a italijanski i finski stručnjaci su (2011.) snimili fenomen ultrazvuka takođe na vrhu piramide.

Sjena Bosanske piramide Sunca tokom ljetnih mjeseci prekriva Bosansku piramidu Mjeseca uoči zalaska sunca pokazujući jasan astronomski odnos između ove dvije piramide. Piramida je prekrivena nanosima zemlje i vegetacije slično kao i stotine piramida u Kini, Meksiku ili Guatemali. Federalni Institut za pedologiju je procjenio starost zemljanog prekrivača na 12.000 godina sto Bosansku piramidu Sunca čini najstarijom piramidom na Planeti. Otkriće piramide, kao i njeni energetski i astronomski fenomeni, predstavljaju magnet za turiste iz čitavog svijeta

ARHEOLOŠKO-TURISTIČKI PARK RAVNE 2

__

Unikatni prirodni park u kome se prepliću arheološki radovi, mjerenja energetskih fenomena (elektromangetizam, orgonska/životna energija, električna polja, ultrazvuk), ljubav prema prirodi, spoj umjetnosti i energije kamena, rekreacija, organske sadnice voća, sprialni botanički vrt s ljekovitim i začinskim biljakama, kamene instalacije sakralne geometrije, energetske platforme za jogu, meditaciju i opuštanje, kameni labirinti…

Ukratko, hrana za dušu.

Programi u Parku nude viziju drugačijeg, fizički, mentalno i duhovno zdravijeg i punijeg načina života. Dopunjuju se sadržajima istraživanja Bosanske doline piramida kroz arheološki multidisciplinarni naučni, energetski, duhovni i ljekoviti aspekt.

Vlasnici Parka su Sabina i dr Semir Sam Osmanagić koji su ga uredili i besplatno predali Fondaciji “Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca” na stogodišnje upravljanje da bi posjetioci Visokog, BiH i čitavog svijeta imali prelijepo mjesto za predah od svakodnevnog stresa.

Otvaranje “Arheološko-turističkog parka Ravne 2” u junu 2016. donijelo je niz novih sadržaja koji će postati magnet za posjetioce u godinama pred nama. Na 40.000 kv.metara, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je transformirala zapušteno močvarno zemljište u prelijep prirodni ambijent, šumu s parkovima, gdje je spokoj, mir i gdje se vrlo lako uspostavlja duboka veza s prirodom.

Ambasador UNESCO-a Marko Pogačnik iz Slovenije poklonio je megalitni krug s uklesanim “kosmogramima”, porukama u kamenu koji u svijet odašilju poruke ljubavi, razvoja globalne svijesti i komunikacije s Planetom. Direktor “WM Magazine” iz Praga Jiri Matejka poklonio je energetske spirale, a profesor agronomije Vehid Ibraković iz Slavonskog Broda donirao je spiralni botanički vrt s ljekovitim biljem. U saradnji s Engleskinjom Sue Jones i Njemcem Geraldom Gumpertom napravljeni su energetski kameni krugovi i beskonačna “osmica”.

TUNEL RAVNE 2

__

Ispod Bosanske doline piramida izgrađena je kompleksna mreža prolaza, raskrsnica, prostorija i podzemnih vodenih akumulacija. Otkriće ovog labirinta je najavio pronalazač bosanskih piramida dr. sci. Semir Osmanagić u svojoj knjizi iz 2005. bazirajuci svoju hipotezu na sličnim primjerima podzemnih tunela u Egiptu, Kini i Meksiku. Do tada se u Visokom smatralo da je niski ulaz i pedesetak metara tunelskog prolaza “prirodna pećina.”

Fondacija je upornim višegodišnjim radom potvrdila da se u konglomeratu nalazi podzemni labirint koji se pruža desetinama kilometara. Udaljenost od ulaza pa do Bosanske piramide Sunca iznosi 2,9 km. Vidljiva su najmanje dva kulturna sloja: graditelji labirinta (više od 12.000 godina) i civilizacija koja je sve tunele i prostorije zatrpala šljunkovitim materijalom prije 5.000 godina. Materijal koji je izbačen tokom gradnje tunela upotrijebljen je za pravljenje betona kojim je prekrivana Bosanska piramida Sunca.

U labirintu ne postoje negativna zračenja: kosmička (Hartmanove, Kirijeve i Snajderove mreže), prirodna radioaktivnost ili negativna energija iz podzemnih vodenih tokova. Stoga je ova lokacija jedna od najsigurnijih na Planeti i omogućavala je zaštitu zdravlja i revitalizaciju tijela. Aktivnost Fondacije svodi se na čišćenje postojećih prahistorijskih tunela od unešenog šljunkovitog materijala i osiguravanja drvenom podgradom tunelskih prolaza koji vode prema Bosanskoj piramidi Sunca (smjer jugoistok).

Cirkulacija zraka je izvanredna i postignuta je različitom visinom stropova koji su uzrokovali različit potisak i prirodnu ventilaciju. Nagib tunela je 1,5 stepen koji je omogućavao finu drenažu vode. Koncentracija negativnih jona, koji čiste atmosferu od bakterija i virusa, je nekoliko desetina viša od prosječne i to objašnjava blagotvoran utjecaj tunela na ljudski organizam.

Kratko objašnjenje kako se procjenjuje kvaliteta zraka – U bosanskoj piramidi sunca

U zraku postoje pozitivni (loši) i negativni (dobri) joni.

Negativni joni čiste zrak od prašine, spora, plijesni. Veća koncentracija negativnih jona nalazi se u šumama, na planinama, na moru i vodopadima.

Negativni joni uništavaju bakterije, vitaliziraju naše stanice, povećavaju kapacitet kisika u krvi, poboljšavaju metabolizam, povećavaju koncentraciju i budnost, uklanjaju umor, povećavaju otpornost na bolesti i vrše značajan uticaj na glavobolje, nesanicu, zatvor, alergije, astmu i mnoge druge probleme…

Mjerenje koncentracije negativnih jona na različitim mjestima (broj negativnih jona po centimetru kubnih)

Male sobe s mnogo elektronike (kancelarije) – 25 – 100
Autoputevi —————– 100-150
Gradske ulice ————– 250 – 450
Selo ——————– 800 – 1.800
Obala daleko od grada – 2100 – 2800
Visoke planine s mnogo šuma —— 5.000–7.200
Labirint “Ravne” ispod Piramide —— 10.000 – 20.000
Vodopadi —————— 20,000 – 50,000

Što je veća koncentracija negativnih jona to je zrak čistiji i kvalitetniji i za zdravlje povoljniji.

Moje lično iskustvo sa zajedničkog obilaska tunela sa Nassim Haramein & Dr Semir Osmanagić

Dr. Semir je imao neviđenu prezentaciju njegovih istraživanja piramida iz cijelog svijeta. Uključujući i veliko otkriće Bosanske doline piramida koje je postalo najposjećenije arheološko nalazište na svijetu. Kroz prezentaciju, na veoma zanimljiv način predstavio je naučne, energetske, duhovne i iscjeljujuće aspekte energija piramida. Dok je svjetski poznati fizičar Nassim Haramein govorio o različitim temama. Od njegovih istraživanja drevnih civilizacija i njihove kulture, umjetnosti i artefakata do njegovih nedavno objavljenih radova/teorija iz fizike i biofizike.

“Za znatiželjne ljude i za one koji to nisu, posjeta Dolini Bosanskih piramida može biti izvanredno i zaista jedinstveno iskustvo. Ne samo zato što ovo mjesto ima toliko toga za vidjeti, dodirnuti, osjetiti i doživjeti, nego i zato što je hodanje kroz tunele zapravo hodanje najzdravijim i najčistijim prostorom na Planeti Zemlji. U tunelima nema negativnog zračenja: kozmičkog (Hartman’s, Kiriya i Snajder), prirodne radioaktivnosti ili negativne energije iz podzemnih vodenih tokova. Tuneli ravne 2 su sigurno jedno od najtiših, najsmirenijih i najljepših mjesta na ovoj planeti, ujedno i najzdravijih mjesta jer omogućuju zaštitu i poboljšanje imuniteta i opšteg stanja zdravlja.” – Leon Bijelić

LEON BIJELIC PHOTOGRAPHER PHOTOGRAPHY - DR SEMIR SAM OSMANAGICH QUANTUM PHYSICIST NASSIM HARAMEIN - BOSNIAN PYRAMID OF THE SUN - 2016 2017 2018 2019 2020

OD PIRAMIDE DO PIRAMIDE

Od piramide
Do piramide
Zlatna sila ide
Nju odabrani
I posebni vide

Od piramide
Do piramide
Kolo strujno zrači
Sve sile kosmičke
Šiljak privlači

Od piramide
Do piramide
Treperi jedno polje
Kad se dokuči
Svima biće bolje

Od piramide
Do piramide
Hodaju zrake
Snažne i ćutljive
Nevidljive i lake

Od piramide
Do piramide
Vrte se vremena
I svaki se vetar
Boji njenog kamena

Od piramide
Do piramide
Diše sila peta
I upravlja duhom
Celog sveta

Od piramide
Do piramide
Kruži jedan šum
Kroz njega priča
Viši um

Od piramide
Do piramide
Večna snaga stoji
Dane svog otkrića
Zemljanima broji

Napisao: Leon Bijelic
Instagram za knjige: @leonbijelicknjige
Instagram za fotografije: @leonbijelic

LJEKOVITOST PODZEMNOG LABIRINTA “TUNEL RAVNE 2”

__

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” prima brojna svjedočanstva o blagotvornom djelovanju boravka u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne na zdravlje ljudi.

Fondacija je sprovela i prvu medicinsku pilot-studiju u augustu 2016. koja je pokazala momentalno jačanje imuniteta kod dvadeset ispitanika kojima je izvršen nalaz urina i krvi prije posjete tunelima. nakon izlaska iz tunela i poslije sedam dana.

MEDICINSKA STUDIJA – MOMENTALNO JAČANJE IMUNITETA I SPRIJEČAVANJE UPALNIH PROCESA:
LINK >>>

SLUH, TUMUR NA ŽELUCU, ASTMA, NAPADI GUŠENJA:
LINK >>>

BOLOVI U KIČMI:
LINK >>>

BOLOVI U KOLJENIMA:
LINK >>>

ASTMA I MOŽDANI UDAR:
LINK >>>

BOLOVI U NOZI:
LINK >>>

PROBLEMI S KIČMOM:
LINK >>>

ZAUSTAVLJENO ŠIRENJE LIMFOMA:
LINK >>>

KAMEN U BUBREGU, PIJESAK U ŽUĆI:
LINK >>>

TUMOR ABDOMENA:
LINK >>>

OZDRAVLJENJE SINUSA:
LINK >>>

AURA:
LINK >>>

OSTEOPOROZA KIČME:
LINK >>>

ZACJELJIVANJE RANA, ŠTITNA ŽLIJEZDA, NESANICA, NEPLODNOST:
LINK >>>

ŠEĆER U KRVI:
LINK >>>

KAPACITET PLUĆA:
LINK >>>

STRES:
LINK >>>

TLAK:
LINK >>>

GLUKOZA U KRVI:
LINK >>>

LEUKOCITI:
LINK >>>

ŠEĆER U KRVI:
LINK >>>

PARKINSONOVA BOLEST:
LINK >>>

RESPIRATORNI SISTEM:
LINK >>>

ŠEĆER U KRVI:
LINK >>>

BOL U LEĐIMA:
LINK >>>

OTEKLI ZGLOB:
LINK >>>

SINUSI:
LINK >>>

OTEKLI ZGLOB:
LINK >>>

OSTEOPOROZA I OKOŠTAVANJE KRALJEŽAKA:
LINK >>>

BOL U KOLJENU:
LINK >>>

BOL U LEĐIMA:
LINK >>>

BOLOVI U LEĐIMA:
LINK >>>

OPORAVAK NAKON LOMA RUKE:
LINK >>>

OPORAVAK NAKON OPERACIJE KOLJENA:
LINK >>>

VISOKI KRVRNI PRITISAK:
LINK >>>

POTEŠKOĆE SA KRETANJEM:
LINK >>>

PROBLEMI SA ASMOM:
LINK >>>

POBOLJŠANJE VIDA:
LINK >>>

ANALIZA KRVI PRIJE I POSLIJE TUNELA:
LINK >>>

POVIŠENI PRITISAK I ŠEĆER U KRVI
LINK >>>

VID
LINK >>>

OBJAŠNJENJE: Na pet međunarodnih naučnih konferencija o bosanskim piramidama održanih 2008, 2011., 2012., 2013. i 2014. stručnjaci su dali interdisciplinarna naučna objašnjenja ljekovitosti energije piramida. Na piramidama u Visokom i u podzemim tunelima izmjereno je stalno prisustvo blagotvornog elektromagnetizma i ultrazvuka od 28 kHz, Šumanove rezonance od 7,83 Hz (najbolje energetsko polje za fizičke, umne i duhovne sposobnosti čovjeka), visoke koncentracije negativnih iona do 60.000 po kubnom centimetru (deset puta viša koncentracija nego, na primjer u šumi na planini Igman). Medicinska nauka zna da negativni ioni povećavaju nivo kisika u krvi, ubijaju viruse i bakterije i čiste zrak od prašine. U tunelima se bilježi odsustvo štetnih kosmičkih zračenja i prirodne radioaktivnosti. Keramički blokovi su postavljani iznad podzemnih vodenih tokova i oni neutraliziraju negativna podzemna zračenja. Stoga su tuneli potpuno zaštićen prostor. U tim uslovima ćelije organizma započinju proces regeneracije.

NAPOMENA REDAKCIJE: Fondacija “Arheološki park Bosanska piramida Sunca” se bavi naučno-arheološkim istraživanjima, Timovi elektroinžinjera, fizičara i inžinjera zvuka mjere energetske fenomene. Na službenoj web stranici Fondacije povremeno se prenose izjave i svjedočanstva posjetilaca o ljekovitom djelovanju energije piramida. Fondacija ne daje nikakve zdravstvene garancije niti se bavi liječenjem.

TUNELSKI KOMPLEKS JE OTVOREN SVIH 365 DANA GODIŠNJE.