NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

__

Ova knjiga sadrži 191 stranicu koje su ispunjene mudrim, lijepim i korisnim znanjima. Uspio sam izdvojiti nešto od najbitnijeg znanja u svega 6 stranica koje možete pročitati u 10 minuta. Ho‘oponopono tehnika je jedna od najljepših i najjednostavnijih tehnika za zdrav, lak i lijep život. Hvala divnom Nenadu na divnoj knjizi, posvećenom i prosvećenom radu.

__

„Ljubav je kao rijeka, ako život ponekad na nju i baci kamen, ona će se za trenutak namereškati, ali će je njezina snažna struja uvijek ispraviti u željenom smjeru.“

__

NAJBOLJI DIJELOVI – CITATI IZ KNJIGE

O LJUBAVI

Ljubav je energija određene vibracije koja varira u nekoj skali, pa u skladu sa tim dobiva atribute poput Ljubavi prema djetetu, prema ženi ili muškarcu, roditeljima, svom ljubimcu ili cijelom planetu Zemlji, a možemo biti zaljubljeni i u život sam.

Ljubav ima beskrajni volumen kroz koji se može očitavati. Što više čistimo svoja sjećanja, uvjerenja, predrasude i programe o njoj, ali i o životu općenito, približavamo se višoj vibraciji Ljubavi, bliže smo njezinu Izvoru.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

Niža vibracija Ljubavi je čišćenje, a viša vibracija je davanje sebe svijetu.

Ljubav u nama je sve oko nas.

Voljeti je – sloboda.

Ljubav je svugdje, ali je možemo biti svjesni samo u nama.

Kao što je Sunce svjesno sebe, svog isijavanja. No, svi objekti koje ono osvjetljava osjećaju tu Sunčevu svjesnost Sebe.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

ENERGIJA I SVJETLO

Rotacija oko nečega je ujedno i emanacija energije u prostor.

Postoji jedan uređaj koji se zove stroboskop. On baca svjetlo u zadanim intervalima u nešto što se vrti i vi možete praktički vidjeti sliku tog predmeta, možete pročitati i tekst koji na njemu piše, premda je to golim okom nemoguće.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

MOĆ RIJEČI „VOLIM TE“

Svaki put kad kažemo „Volim Te“ potvrđujemo da živimo! Tada sve ima svoj neki sasvim drugi smisao, svaki udah, izdah, svaki korak i pogled imaju Božansku vrijednost.

U riječi „Volim Te“ nema se šta razdvajati. To je rečenica s apsktraktnim značenjem i moramo dopustiti da tako i ostane. Onda je ona bezuvjetna, Božanska. Voljeti trebamo bez smisla i koncepta, opisa i slike. Tada ćemo ujediniti sebe sa Sobom u svjetleću loptu što svijet za Dušu istražuje, ništa više.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

STVARANJE

Svako svjesno biće može namjerom izvršiti prenamjenu bilo čega u bilo što i iz toga izvući blagodati, premda ne može pojmiti cijelu istinu.

Svijet će nam izgledati onoliko lijep koliko smo spojeni s Izvorom, jer On je taj koji ga stvara.

Dok živimo, mi stvaramo svoj svijet, njegov doživljaj i iskustvo. Ali baš kao i u snu, možemo ga graditi od više vrsta materijala, od Ljubavi, ali i od mržnje ili straha!

San ili život je ogromno gradilište i svega ima u izobilju. Mi biramo materijal – kako ćemo izgraditi naš život.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

ZAKON PRIVLAČENJA

Kako to obično biva, Ljubav će privlačiti Ljubav. Tražit će načina kako da se manifestira u što širem obliku onome tko je voljan tragati za njom.

SJEĆANJA

Ako se nešto pojavljuje u našem životu, to je prilik ada, prvo osvijestimo ta sjećanja, a zatim i da ih očistimo iz svog života.

Sjećanja su u podsvjesnom dijelu uma i oni upravljaju nama, gotovo pa u potpunosti.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

KOLIKO JE ČOVJEK SVJESTAN?

Znanstvenici su eksperimentom utvrdili da je čovjek u prosjeku svjestan svega 15 jedinica podataka koje primi u sebe u jednoj sekundi, a istovremeno nesvjestan 11 milijuna jedinica!

HO’OPONOPONO

Ho‘oponopono ne dijeli sjećanja na dobre i loše, on se bavi otpuštanjem svega što nas sprečava da budemo u Nuli (skladu – ravnoteži).

Ho‘oponopono čisti našu ovisnost o sjećanjima (programi, podaci, rutine, navike…), uzroke i energetske tragove koji su ostali iza svih naših interakcija s drugim ljudima.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

U Ho‘oponoponu kažu da ne trebamo imati očekivanja, jer mi ne znamo što se uistinu događa.

Primjerice, mi ne čistimo irtantnu osobu na poslu, premda je tako privlačna ideja da je se riješimo što prije. Kad koristimo Ho‘oponopono alate u trenucima kad smo zajedno sa tom osobom i ona nas jako nervira, onda čistimo sve ono što je u nama da se ta osoba pojavila i dala nam priliku da preuzmemo odgovornost za svoj život, te očistimo sjećanja iz podsvijesti koja su izazvala takav susret.

Ho‘oponopono uvijek kreće iz osobne odgovornost i u njemu je temeljno pitanje: što se događa u meni da imam iskustvo toga i toga.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

OSOBNI RAZVOJ

Osobna transformacija je donekle i transformacija cijelog planeta.

Ako želimo drugima dati najbolje, dajmo im rad na sebi. Nema veće geste životu od toga.

Rad na sebi je uklanjanje prepreka između nas i univerzuma, gradnja energetskog mosta kojim komuniciramo sa svime što nas okružuje. U jednom trenutku će nam postati jasno da je ta komunikacija dvosmjerna.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

Poanta rada na sebi je osvijestiti svoju pravu prirodu.

Svijetu je potrebna globalna transformacija na individualnom nivou, a njezina baza je u preuzimanju osobne odgovornosti za svoj život i svoja djela.

„Kad ste vi u redu, svi će biti u redu“ – Dr Hew Len

VJERA I POVJERENJE

Da bismo bili u stanju djelovati na nivou energije, inicijalno nam je potrebna dinamička vjera.

Slično poljoprivredniku koji posadi sjeme u nadi da će ga vidjeti kako izrasta.

Ta specifična vjera prisiljava nas da se finije podesimo u proces kako bismo se energetski angažirali i koristili tu energiju.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

To je isti tip povjerenja koje ima dječak u vjetar koji mu podiže papirnatog zmaja u visine. Hoće li vjetar nastaviti puhati ili ne – to je izvan kontrole dječaka – ali on ipak održava svoje očekivanje da hoće. To je sada u domenu Božanstva. Sve što se traži od nas je da učinimo svoj dio i imamo povjerenje da će se dogoditi rezultati.

Povjerenje je stvarni izazov u životu za svakog od nas. Gdje god mi bili, uvijek je sve samo naša perspektiva.

To je važno osvijestiti jer se time uklanja mogućnost prosuđivanja i okrivljavanja drugih, a ponajviše nas samih.

ENERGETSKO ISCJELJIVANJE

Sve metode energetskog iscjeljivanja su u stvari re-konfiguriranje informacija u našem energetskom polju.

Kada dođemo kod nekog bioterapeuta, on mahanjem ruku omogućuje informaciji iz Božanske svijesti, odnosno višeg Sebstva, da djeluje na „geometriju“ našeg svjetlosnog tijela i vrati ga na početak, u stanje Nule (ravnoteže-sklada).

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

ISCJELJENJE

„Pitanje je što se događa u meni da imam iskustvo unuka koji ima rak? Što se događa u meni da radim s pacijentima koji su ubojice i silovatlji? Dakle – što se događa u meni, a ne – što s njima nije u redu! Oni su savršeni!

Podaci koje imamo u sebi o njima i o nama samima su ti koji kažu da su oni nesavršeni, da su bolesni. I to čistimo! Samo Božanstvo u vama to može, intelekt ne može!

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

MAŠTA I IGRA

Svi mi imamo prirodno savršene alate, a to su mašta i igra.

To su instrumenti stvaranja i naš ogromni potencijal.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

OČEKIVANJA

Mi neprestano očekujemo, a 99% toga je nesvjesno.

Praktički svaka sekunda našeg života je očekivanje.

Kad sjednemo u auto – očekujemo da će upaliti. Kad okrenemo prekidač svjetla – očekujemo da žarulja svijetli, otvorimo li slavinu – očekujemo vodu i slično.

Doslovno očekujemo i da ćemo biti živi za pola sata! Svaki naš čin je tako neki oblik očekivanja.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

MANIFESTIRANJE

Trebamo dopustiti manifestaciju energije, a to možemo samo neuplitanjem.

ODGOVORNOST

„Kad bi svi preuzeli stopostotnu odgovornost za svako iskustvo u životu i ne dozvolili da budu uhvaćeni u omču krivnje, kakvo bi to veličanstveno iskustvo bilo za cijeli svijet!“ – Dr Ihaleakala Hew Len

Stopostotna odgovornost, kao prvo, čin prihvaćanja da u našoj podsvijesti vreba ogromna količina sjećanja, podatka i programa koji nam se razotrkivaju svjedočanstvom svih događaja koji se pojavljuju u našem životu.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

U tradiciji Ho‘oponopona preuzimanje odgovornosti nije drama, nije spektakl, nije odnos, emocija ili kamen težak 10 tona na leđima. Radi se samo o tome da, dok čistimo, prepuštamo Božanstvu da obriše naša (nepotrebna) sjećanja. Ništa više! To je sve!

PRIMJER:
„Ok, vidio sam, osvjedočio sam se, sada to prepuštam Božanstvu, Budi, Krišni, Duhu, Višem Sebstvu, Manitu, Odinu, Alahu, komegod, da obriše.“

Zato se i kaže da je to najlakši način jer sve što trebamo je preuzeti odgovornost prema tom svjedočanstvu (iskustvu), svjesnom ili nesvjesnom, i propustiti ga, ne baviti se više njime.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

O ISTINI

Što više energije ulažemo to je istina osobnija.

SNOVI

Svaki san je za nas stvaran, bilo ovaj ili onaj, on je čvrst, čini ga iskustvo, sjećanje i emocija.

Snovi su takođe kreacija unutarnjeg dijaloga, ali u njima je stisak programa daleko manji, što nam daje priliku da čuda prihvaćamo kao nešto najnormalnije na svijetu.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

O SVIJESTI I TIJELU

Tijelo je savršeni instrument svijesti.

O ČOVJEKU

Da bismo bili čovjekom, trebamo prvo biti Bogom, to jest sjetiti se svoje Božanske prirode.

O ŽIVOTU

Čini se da smo život sveli na dvije činjenice, dva stanja:

  • Ili smo sretni,
  • ili smo zabrinuti (u strahu)

To nam je praktički mjerna jedinica za uspješnost u životu.

Dr Hew Len kaže da ne postoje nežive stvari, sve ima svoju esenciju i svijest i sa svime možemo komunicirati. Tako on razgovara sa stolicom, automobilom, cestom ili avionom!

Vanjski svijet je naše ogledalo, odraz misli i percepcije koju projiciramo.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

INSPIRACIJA

Inspiracija je nastala od latinske riječi inspiratio; in + spiritus, što znači iz Duše, iz Duha.

Šta to u stvari znači? Znači da ona dolazi iznutra, jednako kao i Ljubav.

O MISLIMA

Naše misli zapravo i nisu naše.

One su reprodukcija tuđih misli, projekcija i ideja o svijetu, o tome kako što izgleda i što se sve može, a najviše o tome što se ne može!

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

PLANETA ZEMLJA – ČIŠĆENJE

Osvještavajmo stalno svoju privrženost Majci Zemlji ritualima zahvalnosti, ritualima preobrazde svoje svijesti iz agresije u Ljubav i poštovanje.

Na taj način čistimo prvo svoju protočnost, a onda i protočnost Zemlje i Izvora u nama.

Čistimo kanale i meridijane i njezine (planete zemlje) prirodne elemente koji sve to sprovode i stvaraju život.

Svako biće u sebi ima takve provodnike svijesti i odgovornost svakog posebno je da ga održava čistim.

Tako i univerzum posjeduje svoje meridijane, a održavaju ga mikrosvjetovi, poput nas i našeg planeta.

Sva bića na Zemlji su supervodiči te energije.

Kad jednog dana odemo sa Zemlje, ustupit ćemo joj svoje tijelo i ostaviti tragove svoje Ljubavi na njoj.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

DISANJE

Disanje je automatski i nesvjesni mehanizam koji nam omogućuje život na planeti Zemlji.

Međutim, svaki nesvjesni čin, kad ga se osvijesti, mijenja svoj oblik i dobiva neku sasvim drugu dimenziju. Iz njega isplivavaju neke neobične manifestacije, spoznaje i sjećanja.

Drugim riječima, događa se izmjena stanja svijesti.

Na primjer, ako osvijestimo obično hodanje ono će izgledati sasvim drugčije, imat će karakteristike za koje nikada nismo znali da su moguće.

Jednako tako, kad osvijestimo svoje disanje, kad sudjelujemo svim svojim bićem u tom činu i u njega unesemo neku namjeru, volju za iscjeljenjem, za proširenom sviješću, za bilo čim, to će se tada i dogoditi!

Jer tada slabe otpori uma, smanjuje se unutarnji dijalog i pojavljuju se kratki periodi tišine. To je prostor u koji ulazi inspiracija.

NENAD LJUBIĆ – LJUBAV U KNJIZI – CITATI IZ KNJIGA

__

Citati iz knjige: “LJUBAV U KNJIZI“
Autor: Nenad Ljubić
Priredio: Leon Bijelic ; www.leonbijelic.com
Instagram: @leonbijelicknjige & @leonbijelic

Podjelite ovo sa prijateljima ako smatrate da je tekst koristan, kvalitetan, ako vam je pomogao ili vam se svidio ili mislite da može nekome pomoći. Ako nađete grešku budite slobodni javiti se radi ispravljanja. Time ujedno podržavate i moj rad i direktno utičete na poboljšanje ove, veoma značajne literature. HVALA.

— Knjigu možete naručiti preko stranice “LJUBAV U KNJIZI”

NENAD LJUBIĆ - LJUBAV U KNJIZI - CITATI IZ KNJIGA - HOOPONOPONO HO‘OPONOPONO