UFKK: PRVA MEĐUNARODNA IZLOŽBA DIGITALNIH I PRINTANIH FOTOGRAFIJA “CONCEPT PHOTO” – BANSKI DVOR – BANJA LUKA

UFKK: PRVA MEĐUNARODNA IZLOŽBA DIGITALNIH I PRINTANIH FOTOGRAFIJA “CONCEPT PHOTO” – BANSKI DVOR – BANJA LUKA

___

Organizator: Univerzitetski foto kino klub (ufkk) 

Izložba je najvišeg ranga i ima patronat Međunarodne federacije za fotografsku umjetnost (FIAP), kao i drugih značajnih fotografskih asocijacija. Na izložbu je pristiglo 4000 fotografija od 266 autora iz 55 zemalja. Među učesnicima su brojna poznata imena iz svijeta kreativne fotografije.

Izložba je otvorena 27. februara u 19:00 časova u velikom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

UFKK: PRVA MEĐUNARODNA IZLOŽBA DIGITALNIH I PRINTANIH FOTOGRAFIJA “CONCEPT PHOTO” - BANSKII DVOR - BANJA LUKA - 2019 - Milorad Kascelan

U prisustvu velikog broja ljubitelje fotografije Izložbu je otvorio predsjednik Unierzitetskog foto kino kluba Milorad Kašćelan, sledećim govorom:

Četiri izložene fotografije autora Leona Bijelića

Galerija sa otvaranja izložbe

Photo by ? @leonbijelic

VIŠE O UFKK

Klub je osnovan je 1977. godine. Aktivnosti Univerzitetskog foto kino kluba su usmjerene na popularizaciji  fotografije uopšte, sa posebnim akcentom na kreativnoj – izlagačkoj fotografiji. To je posebno intenzivirano i izraženo u poslednjih 25 godina.

Treba se istaknuti i tradicionalna Međunarodna izložba dijapozitiva, koja se održavala neprekidno 18 godina. Način prezentacije i istrajnost u ovoj disciplini duži niz godina činili su UFKK prepoznatljivim i jedinstvenim u svjetskim okvirima. Njihova izložba je jedna od nekoliko poslednjih izložbi dijapozitiva koje su se održavale u svijetu.

Takođe, paralelno sa Međunarodnom izložbom dijapozitiva, pokrenuli smo i organizaciju Međunarodnog salona fotografije koji se održava već 12 godina i koji je izrastao u najveću fotografsku manifestaciju u Bosni i Hercegovini.

Četiri godine za redom smo organizovali Cirkularnu međunarodnu izložbu fotografija EKOLOŠKA ISTINA, koja je specifična po tome što se pored Banjaluke istovremeno održavala u još tri grada, odnosno tri države (Srbija, Slovenija i Bugarska).

Već 7 godina u kontinuitetu organizatori smo i Međunarodne izložbe fotografija FOTO EMOCIJA, a u poslednje dvije godine i Međunarodne izložbe fotografija FOTO PERSPEKTIVA

BANJALUČKI SALON FOTOGRAFIJE već deset godina za redom ima patronat Međunarodne federacije fotografske umjetnosti – FIAP, a isto tako i sve ostale izložbe u njihovoj organizaciji.

Svaku od ovih izložbi ili salona, prati izuzetna postavka odnosno prezentacija, a isto tako i katalog  visokog kvaliteta, što samo upotpunjuje kompletnu sliku o nivou i značaju organizovanih manifestacija.

__

Organisation ?️ Univerzitetski foto kino klub (ufkk)
Location ?️ Banski dvor / Banja Luka / RS, BiH 
Photo by ? @leonbijelic