LORENZO & KAKALAMBA – Restoran, Beograd

Ideje za snimanje (cinemagraphs) i fotografisanje

CINEMAGRAPHS 

Snimiti neke ljude ili auta u prolazu, sa kadrom na restoran

Snimiti nekog konobara sa nekom vašom maskom kako miješa kafu (primjer 1), ili kako sipa nešto (primjer 2) a u pozadini su ostali koji su svi zaleđeni (neko je skočio sa stola, stolice, neko je u padu, nekome ispada kao tanjir, čaša… itd)

PRIMJER 1

PRIMJER 2

Snimiti neki detalj iz restorana koji se kreće, pomjera, svjetli..

Ostali primjeri – Cinemagraphs

PHOTOGRAPHY

Ne znam koliko je izvodljivo naći kostim, masku i ovako nešto slično, obući nekog od konobara ili nekog drugog i uraditi par fotografija takvih u restoranu. Uz recimo neki opis za promociju: “Naše ljubazno osoblje.”

Ili pronaći odjelo faraona za muškarca i ženu (ili samo za jedno)…

Ili pronaći odjelo faraona, ali za nekog klinca (primjer 1) koji bi zapravo glumio kralja. Ili za kompletnu porodicu (primjer 2) Samo da se uradi neka moćna šminka ili čak bodypainting. Pa da ga smjestimo u neku fotelju, a oko njega poredati sve konobare, i kako njih 7 služi gospodina kralja (klinca). A ispred njega je ogroman stol sa hranom, pićem za 20 ljudi, ali prikazati da je sve on naručio… Uz opis: Kraljevski doručak

PRIMJER 1

PRIMJER 2

Mogla bi biti zanimljiva fora da se uradi posebna štampa na čaši ili možda naruče preko ebay.. Pa da se uradi ovako nešto (ali probati sa gostima ovo uraditi – bez da znaju, tj. pokušati da ne provale da se to radi)